Consiliile directoare ale firmelor aloca tot mai multe resurse financiare si umane pentru gestionarea riscurilor, releva un studiu realizat de compania multinationala de consultanta Deloitte.

Studiul - rezultat al unui sondaj efectuat in randurile a 130 de organizatii din intreaga lume - arata, intre altele, ca "este necesara o crestere a interesului fata de factorii de risc mai putin traditionali".

Interesul crescut fata de managementul riscului "necesita realizarea de investitii suplimentare si manifestarea unui grad sporit de atentie din partea managementului", noteaza autorii studiului. Dintre participantii la sondaj, 47% considera ca institutia pe care o conduc este foarte eficienta in gestionarea riscurilor asociate continuitatii afacerii sau securitatii IT (tehnologiei informatiei), 43% in gestionarea riscului operational si riscului vanzatorului si 35% in cazul riscului geopolitic.

Managerii participanti la sondaj au aratat ca, in prezent, 70% din Consiliile Directoare au responsabilitatea gestionarii riscului, inregistrandu-se o crestere de 11% fata de anul 2004, respectiv 13% fata de anul 2002. De asemenea, numarul institutiilor in care exista functia de Director de Risc a atins noi cote: 84% din reprezentantii companiilor au declarat ca au astfel de posturi, fata de 81% - cat arata studiul din 2004. 8% din institutiille participante la studiu intentioneaza sa infiinteze o astfel de functie.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.