Potrivit Top Fortune, cea mai profitabila companie americana este Exxon Mobil cu 39,5 miliarde de dolari in 2006. Urmeaza doua banci, Citigroup si Bank of America, amandoua cu un profit de peste 21 de miliarde de dolari.

Domeniul energetic ocupa urmatoarele trei pozitii. Pe locul 4 se afla General Electric, cu aproape 21 de miliarde de dolari profit. Pozitia a cincea este ocupata de Chevron, care a obtinut un profit de peste 17 milioane de dolari anul trecut. Pe locul 6 se afla ConocoPhillips, cu aproximativ 15,5 miliarde de dolari.

Urmeaza o companie de asigurari, American International Group, cu un profit de circa 14 miliarde de dolari. Pe locul 8 cu peste 11 milioane, se afla Wal-Mart Stores, o companie de retail.

Nu toate companiile bine cotate de obicei au avut noroc in 2006.

Doua companii auto, aflate in primele 10 pozitii ale topului, General Motors si Ford Motors, au iesit in pierdere anul trecut, cu aproape 2 miliarde respectiv 12 miliarde de dolari.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.