"Taxa 0" se lanseaza si in Romania ca o alternativa la francizele clasice. Pe piata autohtona a aparut deja primul francizor care renunta la redeventa lunara si se rezuma doar la banii incasati ca urmare a vanzarii pachetelor de franciza.

Piata francizelor din Romania ar putea, in cel mai scurt timp, sa capete o noua tendinta in ceea ce priveste pachetele oferite spre francizare. Daca pana acum pe piata autohtona de profil atat firmele internationale, cat si cele din tara isi castigau existenta din incasarea redeventei lunare din partea firmelor francizate, in prezent, in tara noastra, si-au facut simtita prezenta firme care renunta la aceasta taxa, preferand sa faca afaceri doar din incasarea pretului total al pachetului de franciza vandut.

"In strainatate sunt foarte multe cazuri de astfel de societati care lucreaza in franciza fara sa mai incaseze aceasta redeventa lunara. in cele mai multe cazuri este vorba despre firmele care intentioneaza sa intre pe o piata noua. Renuntarea la taxa lunara putand fi practic si un bonus de oferta", a declarat, pentru Adevarul, Florina Secara, Public Relation Officer al THINKBIG Franchise Consultants. Potrivit acesteia, prima oferta concreta inregistrata pentru Romania este cea a companiei internationale Original Marines, care, in pachetul oferit spre francizare, nu percepe redeventa lunara, ci se rezuma doar la taxa de vanzare a pachetului.

Taxa de franciza pentru un magazin Original Marines este de 5.000 de euro, investitia totala ajungand la aproximativ 45.000 de euro, profitul ramanand direct francizatului. Locatiile vizate pentru deschiderea magazinelor Original Marines sunt cele stradale, pe arterele comerciale sau centrele comerciale din orasele cu peste 50.000 de locuitori. Suprafata medie necesara este de 60 de mp, iar contractul dintre francizat si francizor semnandu-se in prima faza pe o durata de 5 ani. in ceea ce priveste relatia cu francizatii, Original Marines asigura training initial, sprijin in activitatile premergatoare deschiderii, precum si consultanta periodica dupa deschiderea locatiei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.