Titlurile Alumil Rom Industry (ALU) s-au majorat ieri de la 4,6 lei la 9 lei.

Actiunile producatorului de profile de aluminiu Alumil Rom Industry (ALU), au debutat ieri la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), la pretul de 8 lei, cu 74% peste cel din oferta publica initiala (IPO), confirmind asteptarile analistilor firmei de consultanta Wood, care remarcau ca oferta a fost masiv suprasubscrisa. In finalul sedintei de tranzactionare ele au inchis la 9 lei, cresterea intr-o singura zi fiind de 95,65%.

Au devenit prea scumpe

Presedintele SSIF Broker Cluj, Petru Prunea, considera ca actiunile Alumil au devenit prea scumpe in ringul bursier. "Personal, consider cresterea pe actiunile Alumil exagerata. Cred ca acum au devenit prea umflate. Dar era de asteptat un interes masiv din partea investitorilor fata de titlurile Alumil Rom. In oferta publica initiala, titlurile au fost lansate la un pret de 4,60 lei, dar trebuie luat in considerare faptul ca oferta a fost de 16,4 ori suprasubscrisa", adauga seful SSIF Broker Cluj.

Titlurile Alumil au debutat ieri la tranzactionare la BVB, sub simbolul ALU. Compania are un capital social de 6,25 milioane de lei, divizat in 31,25 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,20 lei. In cadrul ofertei publice initiale, pretul unei actiuni a fost de 4,60 lei. Alumil Rom Industry a afisat un profit net de 13,7 milioane de lei in 2006, in urcare cu 43,4% fata de anul anterior, datorita cresterii pe ansamblu a industriei de profil.

In 2005, compania a afisat un profit dupa impozitare de 9,58 milioane de lei. Cifra de afaceri a Alumil Rom Industry SA Bucuresti a fost in 2006 de 96,36 milioane de lei, in crestere cu 21,5% fata de anul anterior, cind societatea a obtinut o cifra de afaceri de 79,29 milioane de lei.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.