Titlurile BRD s-au apreciat cu peste 5%, iar tranzactiile cu actiuni SIF au cumulat aproape 31 milioane de lei

Evenimentul incontestabil al primei sedinte de tranzactionare a saptamanii a fost intrarea la tranzactionare a companiei Alumil Rom Industry. Emitentul a cumulat nu mai putin de 35% din rulajul Bursei de Valori Bucuresti, iar cursul actiunilor a crescut cu peste 95% fata de pretul din oferta. Intrarea producatorului de aluminiu in ringul bursier a insemnat, totodata, si revenirea in forta a investitorilor de calibru pe piata romaneasca.

"Debutul Alumil a revigorat, ieri, intreaga activitate bursiera", spune Adrian Barbulesc, trader la Prime Transaction. Iar cel mai activ sector a fost cel financiar.

SIF-urile au cumulat 35% din rulajul pietei

Astfel, schimburile cu actiuni SIF s-au ridicat la 30,9 milioane de lei, valoare care insemna, in multe din sedintele anterioare, rulajul general obtinut intr-o zi de tranzactionare. Cel mai activ emitent din acest segment de piata a fost, ieri, SIF Oltenia (SIF 5), cu un total de 8,61 milioane de lei. Cursul titlurilor SIF 5 s-a scumpit, ieri, cu 0,86%, in timp ce indicele BET - FI a indicat o apreciere medie a actiunilor SIF cu 1,16% fata de sedinta precedenta. Cea mai mare crestere, de 1,68%, a fost adjudecata de actiunile SIF Banat-Crisana (SIF 1). Tot peste un punct procentual au luat in greutate si actiunile SIF Moldova (SIF 2) si SIF Transilvania (SIF 3). "in ultima perioada s-a manifestat un interes constant pentru actiunile SIF. Este posibil ca aceste cresteri sa fie si rezultatul unei corelari cu pietele externe, care si-au revenit dupa "socurile" traversate. in acelasi timp, cumparatorii care au intrat pe aceste actiuni indica si o speranta pozitiva in ceea ce priveste posibila majorare a pragului de detinere, de la 1% la 5%", este de parere Adrian Barbulescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.