Cele doua organizatii au probleme "de adaptare".

Paul Wolfowitz, presedintele Bancii Mondiale, lupta pentru supravietuire in fruntea institutiei, dupa ce a recunoscut faptul ca i-a acordat iubitei sale o marire consistenta de salariu.

Scandalul a umbrit lucrarile adunarii semestriale a Bancii Mondiale si a Fondului Monetar International (FMI), care s-au desfasurat timp de trei zile, la sfarsitul saptamanii trecute. Capul Bancii Mondiale este dezaprobat de consiliul de administratie al bancii. Mai duri, angajatii institutiei si multe organizatii nonguvernamentale au cerut demisia presedintelui.

Scandal de proportii

Wolfowitz nu lupta insa de unul singur. Pe langa suportul administratiei Bush - cea care l-a numit pe acest post -, presedintele Bancii Mondiale este sustinut si de Liberia. Antoinette Sayeh, ministrul liberian al finantelor, a declarat: "Noi am fost martorii unei directii vizionare, ai unor progrese solide, sub presedintia lui Paul Wolfowitz".


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.