Saptamana trecuta, cele cinci Societati de Investitii Financiare au asigurat peste 65% din rulajul BVB

Saptamana trecuta, piata a dat semnale neclare. Aparent, tendinta este de crestere, dar lichiditatea nu este inca la un nivel "concludent". Chiar daca, pe ansamblu, valoarea tranzactiilor a crescut usor, a ramas la un nivel mediu. Situatia nu e clara nici pentru speculatori, nici pentru investitorii de cursa lunga.

Cand spui vedete la Bursa, aproape nici nu trebuie sa mai completezi - SIF-uri, banci, petrol. Nici nu e greu sa le tii minte.

Saptamana trecuta, zece societati au facut 90% din rulajul pietei. Din acestea, cele cinci SIF-uri, care in total au facut peste 65% din tranzactii. Iar dintre acestea din urma, SIF Banat-Crisana a facut, cu 48,35 milioane de lei, un sfert din piata.

Saptamana nu a fost una a randamentelor spectaculoase. De luni pana vineri, cel mai mult a crescut Mefin Sinaia, cu 13,22%. Urmeaza santierul naval Orsova si TMK Artrom (circa 10%).

"Primele doua sedinte ale saptamanii au urmat caracteristica intervalului precedent, si anume slaba reprezentare a ordinelor de tranzactionare afisate si mentinute in piata, ceea ce crea o perceptie deformata asupra pietei si ii sporea caracterul speculativ", spune Emil Ogica, vicepresedintele firmei de consultanta KTD Invest.

In ultimele doua sedinte (saptamana trecuta a fost redusa, datorita minivacantei de Paste) presiunea a parut a fi la vanzare, prin simpla prezentare a ordinelor - noteaza analistul. Unii observatori au pus scaderile pe seama faptului ca unii investitori au vandut pentru a se "pregati" pentru noul titlu care va veni la bursa.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.