Ministerul Economiei si Finantelor va verifica prevederile legislative privind riscul valutar, in baza caruia se calculeaza accizele la energia electrica, a declarat ministrul de resort, Varujan Vosganian.

"Am primit sesizarea in legatura cu modul in care calculeaza Electrica accizele la electricitate si am dat-o in lucru, pentru a vedea cum este definit riscul valutar in prevederile legale", a afirmat Vosganian, sustinand ca modul de calcul ar putea suferi modificari. La inceputul lunii aprilie, inspectorii de la Protectia Consumatorului au cerut oficialilor Electrica sa calculeze accizele la electricitate in functie de cursul la zi al BNR. Ei au aratat ca, luandu-se in calcul cursul euro din prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent (asa cum este prevazut in art. 218 din Codul Fiscal - n.n.), este in detrimentul consumatorului, odata ce valuta este in prezent mai mica decat era anul trecut. Asa cum am mai scris, prevederile Codului Fiscal sunt discriminatorii fata de consumatorul casnic, avand in vedere ca accizele pentru energia electrica consumata de acesta este dubla fata de cea aferenta celei consumate in scop comercial. Electrica Muntenia Sud a fost, de altfel, amendata miercuri de inspectorii ANPC cu 3.000 lei, pentru nerespectarea legislatiei privind informarea consumatorilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.