Persoanele care isi construiesc casa din lemn, in regie proprie, pot cheltui aproximativ 500 euro pentru un metru patrat, fata de cei care si-o achizitioneaza gata-construita de la dezvoltatori si platesc cu cel putin 50 % mai mult, a declarat Sergiu Cone, directorul Zero Cash.
"O casa din lemn, in stil american, de 50 de metri patrati, poate costa aproximativ 30.000 euro, in timp ce o cabana din busteni, de aceeasi marime, poate fi ridicata cu aproximativ 15.000 euro, in conditiile in care un metru patrat construit costa 300 euro. Aceasta din urma este ideala pentru cei care isi doresc o casa de vacanta", a precizat Sergiu Cone, care este si co-organizator al salonului ExpoInvest, impreuna cu Romexpo.

El a subliniat insa ca aceste preturi nu includ valoarea terenului. "Singura solutie pentru cei cu un salariu de noua milioane de lei pe luna, si care au nevoie de o casa, ramane achizitia unui teren agricol in comune situate in apropierea capitalei cu numai cinci euro pe metru patrat. Chiar daca terenul nu dispune de utilitati precum apa curenta, electricitate, gaze sau canalizare, merita sa se faca aceasta investitie, avand in vedere ca toate facilitatile vor putea fi obtinute cu fondurile europene, iar proprietarii terenului vor putea sa-si ridice singuri casa", a mai spus Cone.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.