La mai mult de un an de la liberalizarea pietei telefoniei fixe, fostul monopol Romtelecom nu prea are motive sa-si faca griji din cauza concurentei noilor operatori de telefonie. "La sfarsitul anului 2004, cele 38 de companii care au deja abonati au raportat un numar de 66.990 abonati", se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Reglementare in Comunicatii (ANRC).

In conditiile in care, cu toata concurenta din partea companiilor de telefonie fixa sau mobila, Romtelecom a reusit sa-si pastreze numarul abonatilor la 4,337 milioane de linii, rezulta ca numarul abonatilor la companiile de telefonie fixa recent infiintate reprezinta doar 1,5 la suta din numarul celor care folosesc astfel de servicii. Cu toate acestea, reprezentantii ANRC se declara multumiti de evolutia noilor companii de telefonie fixa.

Numarul abonatilor la retelele alternative de telefonie fixa "a crescut de trei ori fata de jumatatea lui 2004, cand se inregistrau 20.818 abonati", se arata in comunicatul ANRC. Performanta noilor intrati pe piata telefoniei fixe este pusa sub semnul intrebarii si de faptul ca majoritatea abonatilor la concurentii directi ai Romtelecom (peste 85 la suta) au apelat la serviciile primilor doi clasati de pe piata, restul de 36 de companii avand in total doar 10.000 de abonati.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.