Romania a reprezentat, in primele doua luni ale acestui an, principala piata de desfacere din strainatate pentru marfurile moldovenesti, cu o pondere de 17% in exporturile Republicii Moldova, potrivit datelor publicate de biroul de statistica al Moldovei.
Exporturile Republicii Moldova catre Romania au insumat, in intervalul ianuarie - februarie, 27,4 milioane dolari, dintr-o valoare totala a bunurilor exportate de vecinul de la est de 160 milioane dolari, anunta NewsIn. Exporturile moldovenesti catre Romania au avansat cu 41,5% in primele doua luni ale anului fata de acelasi interval al anului trecut, devansand exporturile catre Rusia, care a reprezentat principala piata de desfacere pentru Moldova in 2006.

In primele doua luni ale acestui an, exporturile Republicii Moldova catre Rusia au insumat 23,3 milioane dolari (14,6% din total), mai putin de jumatate din cele realizate in intervalul ianuarie - februarie 2006. A treia piata de desfacere pentru Republica Moldova a fost in primele doua luni ale anului Ucraina, in care companiile moldovenesti au exportat marfuri in valoare de 14,3 milioane dolari (9,5% din tolal), spun datele publicate de biroul moldovean de statistica.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.