Inflatia a atins un nou minim istoric Inflatia anuala s-a temperat in martie pana la 3,66%, sub asteptarile analistilor, datorita unor scaderi ale preturilor produselor alimentare, care au compensat cresterile modeste ale preturilor marfurilor nealimentare si ale serviciilor, potrivit Institutului National de Statistica (INS).

Astfel, inflatia anuala a scazut pentru a treia luna consecutiv, de la nivelul de 4,87% anuntat la finele anului trecut, la 4% in ianuarie, 3,8% in februarie si 3,66% in martie, un nou minim istoric.

Potrivit analistilor, inflatia anuala a fost influentata de aprecierea leului fata de euro, dar si de intarzierea majorarilor pentru tarife la utilitati din luna trecuta. "Motivul principal al unei inflatii atat de joase a fost aprecierea leului", a comentat economistul sef al ING Bank Romania, Florin Citu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.