Indicele BET – FI s-a apreciat cu 2,39%, in timp ce indicii BET si BET – Compozit au incheiat pe minus

Prima sedinta a acestei saptamani bursiere a adus cresteri in sectorul financiar, mai precis in segmentul Societatilor de Investitii Financiare (SIF). Actiunile celor cinci SIF-uri au castigat, ieri, in medie, 2,39% pe o piata in usoara scadere. Astfel, indicele BET, care monitorizeaza evolutia celor mai lichide 10 companii listate, s-a depreciat cu 0,11%, in timp ce indicele BET - Compozit a pierdut 0,54%.

si rulajul bursier a revenit peste pragul de 10 milioane de euro. Au fost tranzactionate peste 33 milioane de actiuni, iar valoarea tranzactiilor s-a ridicat la 47,2 milioane de lei (14,14 milioane de euro).

Tranzactii de peste 18 milioane de lei cu titlurile SIF 1

"Cu toate ca exista, inca, o rezerva in ceea ce priveste volumele obtinute de SIF-uri, cresterile din aceasta sedinta au fost oarecum neasteptate, insa creeaza premise optimiste pentru semnale pozitive pe acest segment de piata", este de parere consultantul de investitii Laurentiu Rosoiu. Cel mai tranzactionat, dar si cel mai activ emitent a fost, ieri, SIF Banat-Crisana (SIF 1). Au fost rulate 6,4 milioane de actiuni, in valoare totala de 18,5 milioane de lei.

Ultimul pret de tranzactionare a fost, ieri, de 2,9000 lei/actiune, in crestere cu 1,75% fata de sesiunea anterioara. insa de cea mai mare apreciere au avut parte titlurile SIF Transilvania (SIF 3). Actiunile SIF 3 au urcat, ieri, cu peste trei puncte procentuale, pana la pretul de 3,4600 lei/titlu. Cursul celorlalte trei societati de investitii a luat in greutate cu peste 2%. Astfel, actiunile SIF Oltenia (SIF 5) s-au apreciat cu 2,45%, pana la cotatia de 3,3400 lei/titlu, actiunile SIF Muntenia (SIF 4) - cu 2,23%, iar cele ale SIF Moldova (SIF 2) au crescut cu 2,0400 lei/titlu, pana la pragul de 3,0000 lei/titlu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.