Actiunile cotate la Bursa de Valori Bucuresti au continuat cu o a doua sedinta de cresteri, dupa validarea noului Guvern. "Inca din sedinta anterioara piata a inceput sa creasca, desi pe final unii sceptici au decis sa vanda. Azi (n. red. - ieri), cumparatorii au fost mult mai prezenti in piata, iar pe fondul stirii ca deja avem un guvern, actiunile au crescut, in special titlurile SIF", a declarat Adrian Simionescu, directorul Finans Securities.

Valoarea schimburilor realizate ieri in piata a ajuns la 32,15 milioane de lei, fata de valoarea de 37,97 milioane de lei inregistrata in sedinta anterioara.

SIF Moldova avanseaza cu 2,08%

Valoarea tranzactiilor realizate cu titlurile societatilor de investitii financiare a ajuns la 12,94 milioane de lei, acoperind 40,24% din total.

Cea mai buna evolutie au avut-o titlurile SIF Moldova, care au inchis sedinta la 2,95 lei/unitate, in crestere cu 2,08% fata de inchiderea de miercuri. Schimburile realizate cu actiunile SIF Moldova au totalizat 1,67 milioane de lei.
Cea mai tranzactionata a fost, insa, SIF Banat-Crisana, cu un rulaj de 4,74 milioane de lei. Actiunile societatii s-au plasat la inchiderea sedintei la 2,85%, mai sus cu 1,06%. Titlurile SIF Oltenia au consemnat ieri o crestere de 1,56%, pe fondul unor rulaje in valoare de 4,572 milioane de lei. "Desi actiunile au crescut, in piata nu sunt volume. La preturile actuale, cei care au cumparat actiuni cu putin timp in urma nu vor sa vanda, pentru ca nu au un profit destul de bun", a mai spus Simionescu.

Pe Rompetrol, investitorii au inceput sa marcheze

Cotatia actiunilor Rompetrol Rafinare Constanta a ajuns la inchiderea sedintei la 0,102 lei/unitate, in scadere cu 0,97% fata de ziua anterioara, iar valoarea schimburilor cu titlurile rafinariei a fost de 469.824 lei. "La Rompetrol investitorii au decis sa marcheze profiturile dupa ce actiunea a depasit din nou 0,1 lei", a precizat Simionescu.
Tot o evolutie descendenta au avut si titlurile Petrom, acestea scazand ieri cu 0,88%, pana la 0,56 lei. Valoarea tranzactiilor cu titlurile Petrom a fost de 716.171 lei. "In cazul Petrom investitorii au reactionat mai mult la scaderea pretului la barilul de petrol. Oricum, evolutia pe bursa a companiilor Petrom si Rompetrol nu este influentata de performantele economice, ci de scandalurile in care cele doua companii sunt implicate", a explicat directorul Finans Securities.

Bancile au revenit pe crestere

Actiunile BRD si ale Bancii Transilvania au inchis ieri o sedinta de crestere, dupa ce, cu o zi in urma, BRD se plasa in stationare.

Valoarea tranzactiilor realizate cu titlurile Bancii Transilvania a ajuns la 3,4 milioane lei, in usoara scadere fata de valoarea de 3,6 milioane lei din sedinta anterioara. Actiunile bancii au inchis in crestere cu 0,96%, anuland scaderea din ziua anterioara. Actiunile BRD s-au apreciat cu 1,42%, de la 21,10 lei, pana la 21,40 lei pe fondul unor tranzactii de 744.798 lei. Actiunile Transelectrica s-au depreciat cu 0,21%, pana la 47,40 lei, pe fondul unor tranzactii de 996.958 lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.