Acest instrument de economisire va deveni un argument forte pentru fidelizarea angajatilor

Pensiile private vor reprezenta un puternic instrument de fidelizare a salariatilor, iar acest lucru va creste importanta unei companii in fata angajatilor. "Companiile care vor gestiona fonduri de pensii private (pilonul II) nu vor putea oferi produse diferentiate, deoarece legislatia impune restrictii, ceea ce face ca increderea in companie sa fie vitala", a declarat Bram Boon, directorul general al ING Asigurari de Viata.

Aproape jumatate (49%) din angajati considera ca angajatorul este o sursa importanta sau foarte importanta de informare, potrivit unui sondaj Gfk din luna iulie 2006, citat de Boon. Mai mult de 60% din angajati apreciaza implicarea angajatorului in acest domeniu. "Acest lucru arata ca angajatorii vor avea un rol important in urmatoarele luni", a spus reprezentantul ING Asigurari de Viata.

CSSPP a autorizat ieri primul administrator pentru pilonul III al fondurilor de pensii facultative. Potrivit reprezentantului ING, impactul pilonului III va fi semnificativ asupra companiilor si persoanelor angajate. Firmele reprezinta o sursa importanta de informare, iar pensiile private au si o componenta sociala puternica. Directorul ING Asigurari de Viata este de parere ca un angajat "fericit" este foarte important si va lucra mai bine din aceasta cauza. Angajatii "fericiti" devin, de asemenea, si un fel de agenti de publicitate ai respectivei afaceri. Pentru angajatori, un pachet salarial avantajos echivaleaza cu o recrutare mai usoara a angajatilor, a mai spus Boon.

Din luna mai incepe procesul de colectare a fondurilor

Presedintele CSSPP, Mircea Oancea, considera ca pilonul III va avea efecte benefice vizibile. in plus, angajatorii se vor gandi serios sa includa in pachetele salariale si pilonul III. Peste doua milioane de persoane, cu varste cuprinse intre 20 si 35 de ani vor cotiza, incepand cu luna mai la fondurile de pensii facultative (Pilonul III), pe o piata ce va ajunge, in circa 10 ani, la 20 miliarde de euro in Romania.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.