Asiguratorul global Coface, prezent pe piata locala din 1996 prin divizia care ofera informatii de credit si stabileste ratingul companiilor, a dat startul oficial si pentru operatiunile de asigurare de credit, compania fiind prezenta in acest moment in Romania cu trei din cele patru linii de business ale sale

Coface si-a adus in Romania cel mai important business: asigurarea de credit Coface Romania, sucursala grupului Coface Austria Kreditversicherung, a lansat asigurarea de credit comercial, prin care acopera riscul de neincasare a creantei. Contractul de asigurare protejeaza practic un creditor impotriva pierderilor cauzate de insolventa sau de incapacitatea de plata a unui client care nu isi mai plateste creditul contractat.

"Deschiderea activitatii de asigurari in Romania reprezinta un moment strategic important pentru Coface in regiune. Romania este a 4-a tara in Europa Centrala si de Est unde Coface implementeaza core-business-ul grupului, si a doua ca marime dupa Polonia in regiune. Asteptarile sunt foarte mari, piata romaneasca oferind extrem de multe oportunitati de afaceri, care vor duce la o crestere rapida si spectaculoasa a acestei linii de afaceri pana in 2010", a declarat directorul general al Coface Romania, Cristian Ionescu.

Coface Romania estimeaza ca pana la finalul anului va inregistra 30 de clienti, veniturile obtinute de la acestia prin primele subscrise urmand sa fie de un milion de euro. Christian Berger, membru al board-ului Coface Austria, a explicat pentru Wall-Street ca numarul de clienti prognozati pentru acest an poate parea mic, dar evolutia din urmatorii ani poate fi foarte buna. "Si in Ungaria am avut in primul an un numar de clienti asemanator, iar in al doilea an am inregistrat o crestere de 300%. In Polonia avem 250 de clienti pentru asigurarile de credit, cifra totala de afaceri a subsidiarei Coface fiind de 16 milioane de euro in 2006", a mai precizat Christian Berger.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.