Titlurile Alro au revenit, ieri, la tranzactionare si au determinat cresterea indicelui BET-C cu 0,56%

Rulajul realizat la inceputul acestei saptamani la BVB a fost in scadere fata de sedinta anterioara. Mai mult, analistii pietei de capital spun ca investitorii si-au indreptat atentia catre titlurile mai putin lichide, pe care le considera subevaluate.

Valoarea schimburilor incheiate luni la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost de 44,21 milioane de lei (13,17 milioane de euro), in scadere cu 39,3% fata de sedinta de vineri. Iar brokerii spun ca investitorii s-au orientat catre actiunile mai putin lichide ale pietei. "Piata lichida a blue-chip-urilor nu este atractiva pe termen scurt, iar investitorii au preferat ieri titlurile mai putin lichide tranzactionate la Bursa de Valori si la Rasdaq", a explicat Adrian Lupsan, broker la Intercapital Invest, citat de NewsIn.

in sedinta de la inceputul acestei saptamani, tranzactiile speciale incheiate pe platforma Deal a Bursei de Valori Bucuresti cu titlurile Flamingo International si BRD-Societe Generale au insumat 16,27 milioane de lei (4,8 milioane de euro), peste 36,8% din rulajul total al Bursei. Asta dupa ce, in sedinta de la sfarsitul saptamanii trecute, valoarea totala a tranzactiilor speciale, incheiate pe platforma Deal a Bursei, a capturat mai bine de o treime (34,2%) din schimburile pietei si a depasit 25 milioane de lei (7,45 milioane de euro).

"Lichiditatea Bursei a scazut, dar mai important este faptul ca investitorii par sa prefere titlurile mai putin lichide, in detrimentul blue-chips-urilor, deoarece considera ca sunt actiuni subevaluate, dar care prezinta si riscuri mult mai mari", adauga Lupsan.

Titlurile SIF au evoluat contrar tendintei din piata

Societatile de investitii financiare (SIF) au evoluat contrar tendintei Bursei de Valori si au pierdut aproape 2% in sedinta de ieri. Indicele BET-FI, care urmareste cotatiile SIF, a inchis in coborare cu 1,92%, o evolutie in scadere fiind consemnata si pentru indicele companiilor lichide, BET, care a pierdut 0,44%.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.