Topul celor mai importanti intermediari din primul trimestru al acestui an este dominat de societati ale grupurilor bancare, in frunte cu ING Securities, Raiffeisen Capital & Investment si CA IB Securities.

Topul brokerilor de la Bursa in primul trimestru din 2007 Divizia de brokeraj a ING Bank Romania a revenit pe primul loc in topul firmelor de intermediere la sfarsitul primului trimestru din acest an, cu tranzactii de 900 milioane de lei (266 milioane de euro), luand fata CA IB Securities, care a coborat pe locul trei in topul brokerilor.

Raiffeisen Capital&Investment ocupa pozitia a doua in clasamentul firmelor de intermediere dupa primul trimestru din 2007 cu tranzactii de 845 milioane de lei (251 milioane de euro). Raiffeisen Capital&Investment a intermediat tranzactia prin care fondul ceh de investitii PPF Investments a preluat luna trecuta pachetul majoritar de actiuni al companiei de asigurari Ardaf, in cadrul unui ‘deal’ de 35 de milioane de euro.

Locul al treilea dupa tranzactiile intermediate pe Bursa in primele trei luni ale acestui an ii revine astfel CA IB Securities, unul dintre cei mai activi intermediari de pe piata cu tranzactii in valoare de 715 milioane de lei (212,4 milioane de euro).

Pozitia a patra este detinuta de Swiss Capital, societatea de brokeraj preluata recent de KBC Securities, divizia de brokeraj a grupului belgian KBC. In primele trei luni, Swiss Capital a intermediat tranzactii de 503 milioane de lei (150 milioane de euro).

Societatea de brokeraj BT Securities, parte a grupului financiar Banca Transilvania, se situeaza pe locul cinci in topul brokerilor dupa primul trimestru cu un rulaj de 494 milioane de dolari, fiind urmata de firma de intermediere financiara Broker Cluj-Napoca, care a incheiat primele trei luni din 2007 cu tranzactii in valoare de 433 milioane de lei.

Pe urmatoarele pozitii s-au clasat Intercapital Invest, cu 308 milioane de lei, IFB Finwest (292 milioane le), EFG Eurobank Securities (263 milioane de lei) si GM Invest, 254 milioane de lei

In clasamentul firmelor de intermediere dupa rulajul obtinut in luna martie, Raiffeisen Capital&Investment ocupa prima pozitie, cu tranzactii de 441 milioane de lei si o cota de piata de 15%, fiind urmata de ING Bank, cu un rulaj de 391 milioane de lei.

Liderul lunii februarie, CA IB Securities, a cazut pe pozitia a treia, cu tranzactii de doar 185 milioane de lei in martie.

Cea mai mare crestere a fost inregistrata de Swiss Capital, care a urcat de pe locul al saselea pe pozitia a patra, cu tranzactii de 197 milioane de lei in luna martie si cu o cota de piata de 6,7%.

Citigroup, prima pozitie pe Wall-Street

Pe Wall-Street, Citigroup a ramas pe prima pozitie in clasamentul principalilor intermediari ai ofertelor de titluri de valoare, in primul trimestru, cu un rulaj de 202,3 miliarde de dolari.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.