Firmele ar trebui sa-si recruteze angajatii de pe bancile scolii Reuniti la un seminar despre evolutia pietei muncii din Romania, specialistii in resurse umane(HR) de la mai multe companii cunoscute au explicat ca in Romania se poate vorbi in prezent de un deficit de forta de munca in anumite domenii, iar departamentele de specialitate ar trebui sa joace un rol mai important decat pana acum in recrutarea si mentinerea angajatilor.

Potrivit reprezentantului biroului de resurse umane al Grupului Rompetrol, Camelia Cringus, serviciile de HR din cadrul companiilor ar trebui sa devina o parte importanta a afacerii, pentru ca prin intermediul acestor servicii se aduce capital uman care aduce profit.

"De multe ori, cand companiile au probleme financiare, primul lucru pe care-l fac este sa restructureze din personal, negandindu-se ca acel personal este cel care aduce profitul. Cand se taie bugete, cel pentru HR este primul care cade. Important este ca functia de HR sa devina parte din afacere, pentru ca fara personal uman capabil nu se poate face o afacere", a spus Camelia Cringus, citata de NewsIn.