Ultima sedinta din aceasta saptamina in care se mai tranzactioneaza actiunile societatilor de investitii financiare pe bursa (in perioada 9-14 martie ele sint suspendate deoarece trec pe sistemul ARENA) a adus o scadere dramatica a acestora.

Indicele BET-FI (cel care da imaginea de ansamblu a SIF-urilor) a scazut cu 7,42%, incheind sedinta la 27.512,14 puncte. Au suferit pierderi importante actiunile SIF Muntenia, cu 9,50%, urmate de cele ale SIF Transilvania, cu 7,65%, SIF Oltenia, cu 7,19%, SIF Banat Crisana, cu 6,90%, respectiv SIF Moldova, cu 5,51%.

"Este clar ca in aceasta perioada investitorii isi marcheaza profitul. Am vazut situatii in care s-au vindut actiuni de la o societate de investitii financiare pentru a se cumpara actiuni Rompetrol Rafinare", sustine Emil Ogica, vicepresedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest. De fapt, bursa aduce citeodata si pierderi jucatorilor, nu numai cistiguri, spun brokerii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.