Guvernul pledeaza in negocierile cu Fondul Monetar International pentru un deficit bugetar de 1% din PIB, avand in vedere necesarul de cheltuieli care trebuie efectuate pentru investitii in infrastructura, agricultura, sanatate, educatie, mediu, a declarat la inceputul acestei saptamani premierul Calin Popescu Tariceanu.

El a aratat insa ca negociatorii FMI insista pentru un nivel cat mai scazut al deficitului bugetar.
La sfarsitul negocierilor din februarie, autoritatile romane si expertii Fondului au convenit, in principiu, pentru acest an, asupra unui deficit bugetar de 0,4 - 0,5% din PIB.

"Romania are nevoie sa faca mai multe cheltuieli pentru investitii. Vrem ca, in negocieri, sa ajungem la o solutie acceptata de ambele parti", a spus Tariceanu.

Surse apropiate negocierilor cu FMI au declarat ca presedintele Traian Basescu va incerca sa-i convinga pe negociatorii Fondului Monetar International sa accepte un deficit bugetar mai mare, explicandu-le ca o tara in dezvoltare precum Romania necesita cheltuieli importante pentru investitii.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.