Modalitatile de mentinere a muncitorilor romani in tara ar putea fi majorarea salariilor si includerea in pachetele salariale a stimulentelor de genul tichetelor de masa, de cresa sau a fondurilor de pensii facultative, a declarat, citat de NewsIn, ministrul muncii, Gheorghe Barbu.

Ministrul muncii a precizat, in cadrul unei intalniri cu oamenii de afaceri din Romania, ca romanii care au vrut sa plece la munca in strainatate au facut-o deja si ca nu se asteapta ca fenomenul sa continue la acelasi nivel, dar le-a explicat angajatorilor ca daca principalul avantaj al Romaniei ramane mana de lucru ieftina, atunci muncitorii vor opta pentru alte tari.

Totodata, Gheorghe Barbu a propus angajatorilor sa ofere, pe langa salariu, si diferitele stimulente pe care legislatia romanesca le permite pentru fidelizarea si pastrarea lucratorilor.

"Legislatia romanesca permite diverse tipuri de stimulente la pachetele salariale, cum ar fi posibilitatea de a participa la pensiile facultative, tichetele de masa si de cresa. Toate acestea pot contribui la mentinerea si atragerea fortei de munca", a spus ministrul muncii.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.