Dacia ar putea trece de doua miliarde euro daca taxa auto se mentine Cifra de afaceri Dacia ar putea ajunge la doua miliarde euro in "conditii normale", adica daca taxa de prima inmatruiculare va ramane la valoarea de acum, a declarat Stroe. "Daca taxa va fi eliminata sau diminuata masiv, vanzarile noastre vor fi afectate pe plan intern unde putem sa ne asteptam chiar la o injumatatire a lor", a adaugat Stroe.

Dacia a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 1,549 miliarde euro, cu 29% mai mult fata de nivelul de 1,199 miliarde euro atins in 2005. Dacia a vandut anul trecut aproape 108.000 de automobile in tara si 80.000 la export.

Vicepresedintele Dacia a spus ca pana acum nu prea s-au vazut efectele taxei in vanzarile Dacia, chiar daca acestea au scazut cu 30% in primele doua luni. "Ianuarie si februarie sunt prin traditie luni slabe si pentru Dacia, deci inca nu avem motive de ingrijorare". Stroe a subliniat insa ca daca taxa ar urma sa fie revizuita, acest proces ar urma sa dureze cateva luni, si deci efectele negative asupra vanzarilor Dacia s-ar vedea in ultimele cinci - sase luni ale acestui an.