Operatorii de date cu caracter personal vor scapa de taxa de notificare pe care trebuiau sa o plateasca Autoritatii Nationale de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.
Dupa ce a introdus o lege (473/2003) prin care operatorii de date personale, adica orice companie care emite facturi fiscale, erau obligati sa plateasca o taxa de notificare a prelucrarilor de date cu caracter personal, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) s-a razgindit si a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta in vederea abrogarii legii cu pricina.

"Pe parcursul anului 2006, atit operatorii, cit si mass-media au semnalat ca existenta taxelor de notificare constituie un impediment in declararea prelucrarilor de date catre Autoritatea nationala de supraveghere, ceea ce poate afecta dreptul la viata intima, familiala si privata al cetatenilor", explica printr-un comunicat Autoritatea.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.