Nici un utilizator neautorizat de software nu a facut inchisoare in 2004, desi au existat 12 astfel de cazuri descoperite, a declarat, ieri, reprezentantul Aliantei Mondiale a Producatorilor de Software - Business Software Alliance (BSA) in Romania, Magdalena Popescu.

"Din cele 42 de condamnari, 12 au vizat inchisoarea, dar, din pacate, nici una dintre aceste condamnari nu a fost efectuata, datorita gratierii sau suspendarii", a spus Popescu, subliniind ca instantele de judecata nu constientizeaza gravitatea acestor furturi si dau dovada de toleranta exagerata. In 2004, au fost efectuate 370 de controale in domeniul ITC, in 250 de cazuri efectuandu-se plangeri penale, iar in instanta regasindu-se 150 de cazuri. Rata pirateriei ar putea fi redusa prin judecata acestor cazuri de complete de judecata specializate in domeniul proprietatii intelectuale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.