Prima anuala la polita de asigurare de raspundere sociala pentru manageri variaza in functie de mai multi factori, insa poate depasi suma de cinci mii de euro.

De anul acesta, societatile comerciale pe actiuni sint obligate sa incheie asigurari de raspundere sociala pentru administratori si manageri executivi. Prea putin folosite pina acum, asa-numitele polite D&O sint mai degraba o necunoscuta pentru majoritatea societatilor comerciale din Romania. Trei dintre cei mai importanti asiguratori nu incheiasera, in 2006, impreuna, mai mult de 20 de astfel de polite.

Totusi, devenind obligatorie, asigurarea pe incompetenta sefului va mai putea fi ignorata doar cu riscul de a raspunde in fata legii. Contactati de "Cotidianul", reprezentantii a patru companii de asigurari ce detin in portofoliu polite de asigurare de raspundere sociala pentru manageri spun ca pretul acestui produs variaza in functie de foarte multi parametri. Cei mai importanti: sectorul de activitate al firmei si suma asigurata. Pina acum, firmele care au o astfel de asigurare sint, in general, companii mari.

De la 450 la 5.000 de euro, in functie de caz

Politele de raspundere sociala pentru manageri sint un produs scump, ne-a spus Ioana Baniceru, directorul Departamentului asigurari raspundere civila al Allianz-Tiriac. Potrivit acesteia, o companie care activeaza in comert va plati pentru o suma asigurata de 100.000 de euro o prima anuala de aproximativ cinci mii de euro.

Reprezentantii BCR Asigurari vorbesc, pentru acelasi exemplu, dar pentru o suma asigurata de doar 50.000 de euro, despre o prima anuala ce poate varia intre 400 si 680 de euro. Acelasi asigurator va percepe unei firme care activeaza pe segmentul industriei prelucratoare o prima de 2.400 de euro pentru o suma asigurata de 200.000 de euro. "Valoarea primei anuale de asigurare va fi in limita a citeva mii de euro pentru o firma care incheie o polita de raspundere a managementului cu o suma asigurata cuprinsa intre 100 si 200.000 de euro", explica si Eduard Simionescu, directorul Departamentului FINPRO al Marsh Romania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.