Garda Nationala de Mediu va inainta plangeri penale impotriva administratiei companiei Mittal Steel Galati, pentru neindeplinirea obligatiilor de mediu.
"Am semnat documentele privind plangerea penala, urmand ca luni sa le depunem la Parchet", a declarat Silvian Ionescu, comisarul general al Garzii Nationale de Mediu (GNM). Pe 17 martie expira autorizatia de mediu primita de combinat in 2002, dar care era insotita de un plan de conformare, cu investitiile si termenele in care trebuiau facute aceste investitii, pentru a atinge parametrii impusi de legislatia de mediu.

In ultima perioada, combinatul a fost supus unui control total din partea Garzii de Mediu pentru a avea un inventar clar al problemelor de mediu de pe platforma siderurgica. "S-au constatat depasiri ale concentratiilor elementelor poluante, neconformitati insemnate si investitii reduse. Am avut parte de minciuni din partea responsabililor de la combinat", a spus Ionescu. El a precizat ca plangerile penale au la baza posibile infractiuni stipulate de Legea apelor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.