Dezvoltatorii locali de proiecte imobiliare se vor indrepta, in perioada urmatoare, probabil fie spre proiecte mai mici, fie isi vor vinde companiile partial sau total investitorilor corporatisti, odata cu intrarea pe piata a acestora, estimeaza analistii imobiliari ai companiei DTZ Echinox.
Dezvoltatorii cu portofolii extinse pe mai multe piete si care dispun in prezent de un capital mult mai mare decat unul local se vor dovedi mai eficienti si mai profitabil decat acesta, considera specialistii DTZ.

"In general, tendinta economiei Romaniei si, implicit, a sectorului imobiliar este de integrare in comunitatea Europena, iar tendinta generala este de globalizare", a declarat Mihai Plaesu, consultant senior in cadrul departamentului investitii al DT Echinox. "Dezvoltatorii straini vin in Romania atat pentru extinderea portofoliului cat si a a marjelor de profit care inca sunt mai ridicate aici in comparatie cu pietele mult mai competitive din tarile vecine ca sa nu le mentionam pe cele occidentale", a adaugat el.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.