Mai putin de 20% dintre firmele romanesti cu activitati in strainatate au obtinut, inainte de aderarea Romaniei la UE, rambursari de TVA, a declarat, ieri, Ionel Constantin, secretar general al Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR).
Acest procent foarte mic este explicat prin faptul ca legislatia nu este suficient cunoscuta. In plus, barierele de limba au reprezentat de asemenea un impediment, a spus secretarul general al CCIR, la un seminar pe tema procedurilor privind rambursarea de TVA. El a aratat ca firmele se pot adresa direct autoritatilor fiscale din statele de unde vor sa obtina rambursari de TVA, camerelor de comert din Romania sau unor firme specializate. Firmele pot cere rambursarea TVA pentru o serie de cheltuieli efectuate in strainatate, cum ar fi cele pentru expozitii, costuri publicitare, transport, cazare, telecomunicatii, protocol sau pentru materiale promotionale, a afirmat Niamh Gunn, directorul comercial al Tax Back International, firma de intermediere a rambursarii TVA.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.