Exporturile Indiei catre Romania au atins, anul trecut, 125 milioane dolari, in timp ce statul indian a importat produse romanesti de numai 90 milioane dolari, a declarat presedintele FIEO pentru regiunea de vest, Sharad Kumar Saraf. Potrivit acestuia schimburile comerciale dintre cele doua state se vor intensifica, in special, in sectoarele IT si textile, anunta NewsIn.

Directorul general FIEO, Ajay Sahai, a subliniat importanta portului din Constanta, care este un loc bun de redistribuie a marfurilor catre balcani si tarile din sud. "Romania este un pod de intrare in Europa", a declarat Sahai. Directorul general FIEO a invitat firmele romanesti de a construi firme mixte cu cele indiene, mentionand ca 48 de firme au venit la Modexpo pentru ca sunt interesate de afaceri cu Romania.

"Compozitia PIB pe sectoare indica, de asemenea, ca Romania dispune de o industrie a carei contributie este de 33,7% la PIB oferind oportunitati investitionale", a declarat presedintele FIEO, Ganesh Kumar Gupta.