Ministrul muncii, Gheorghe Barbu, a lansat oficial, ieri, Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, prin care se stabilesc axele prioritare si domeniile majore de interventie ale Romaniei in domeniul resurselor umane in vederea implemententarii asistentei financiare a UE prin intermediul Fondului Social European.
"Romania va investi peste 4 miliarde de euro in urmatorii sapte ani pentru imbunatatirea capitalului uman. Primul pas pentru realizarea acestui program a fost facut in luna ianuarie cand guvernul Romaniei a aprobat acest proiect. In acest moment, Romania negociaza cu UE in vederea adoptarii programului, iar negocierile se vor finaliza in urmatoarele trei luni. Romania va promova politici active pe piata muncii pentru cresterea adaptabilitatii fortei de munca. Preconizam obtinerea unui nivel mai inalt pe piata muncii", a declarat Gheorghe Barbu. "Consider ca o forta de munca inalt calificata, cu un nivel de educatie ridicat, va avea capacitatea de a se adapta noilor tehnologii si nevoilor in schimbarea pietei de munca", a mai precizat ministrul. El a mai declarat ca aproximativ 260.000 de persoane vor fi instruite prin intermediul programului. "Consider capitalul uman un factor prin care Romania va deveni o tara mult mai bine dezvolata", a conchis ministrul muncii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.