Operatorul pietei de energie OPCOM va lansa oficial, de la 15 martie, piata contractelor forward, dar prima tranzactie va avea loc dupa aceasta data din cauza ca vanzatorii de electricitate nu au depus pana in prezent nicio oferta, a declarat directorul general al OPCOM, Victor Ionescu.

Potrivit acestuia, pana luni, opertaorul pietei de energie nu primise nicio oferta din partea vanzatorilor de electricitate, iar, conform procedurilor, orice oferta trebuie sa stea pe site-ul OPCOM cinci zile inainte de data tranzactionarii.

Ionescu a mai spus ca, pana acum 45, de producatori si furnizori au primit smart carduri pentru a putea efectua tranzactii pe piata contractelor forward, precizeaza NewsIn. El a mai aratat ca pe piata contractelor forward ofertele sunt standardizate, durata unei licitatii fiind in medie de doua ore si jumatate. Totodata, directorul OPCOM a precizat ca, in prezent, singurele oferete admise sunt cele de vanzare a energiei electrice.

"Probabil ca vor fi admisi si marii consumatori industriali, dar vor exista cerinte speciale pentru ei, cum ar fi, de exemplu, daca au licenta de furnizare a energiei electrice", a declarat, la randul sau, directorul general in cadrul Ministerului Economiei si Comertului, Alexandru Sandulescu.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.