Inflatia anuala a coborat in februarie la 3,81%, cel mai scazut nivel din ultimii 17 ani, datorita unei reducerii preturilor la produsele alimentare si nealimentare, ce a compensat cresterea tarifelor din servicii, reiese dintr-un comunicat transmis de Institutul National de Statistica.

Indicele preturilor de consum (IPC) inregistrat in februarie 2007 a crescut cu 0,04 procente fata de luna anterioara. Pe ansamblu, preturile se mentin aproape la acelasi nivel cu cele din luna ianuarie 2007.

Cresterea medie a preturilor in ultimele 12 luni (martie 2006a€"februarie 2007) fata de precedentele 12 luni (martie 2005 a€" februarie 2006), atat cea determinata pe baza IPC, cat si cea determinata pe baza indicelui armonizat al preturilor de consum (IAPC), este de 5,8%.

La marfurile alimentare, modificari importante de preturi s-au inregistrat la legume si conserve de legume (+1,7%), zahar (+1,2%), fructe si conserve de fructe (+0,8%), produse de morarit si panificatie si lapte si produse lactate (+0,6%). Aceste cresteri au fost compensate de scaderea preturilor la oua (-14,7%) si la carne, preparate si conserve din carne (-0,6%).


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.