Bancherii se inghesuie pe nisa bancilor pentru locuinte Banca Comerciala Romana, cel mai mare jucator din sistem, ia in considerare varianta deschiderii unei banci specializate in finantari pentru locuinte, potrivit presedintelui executiv al BCR, Nicolae Danila.

Segmentul de piata al bancilor pentru locuinte este dominat de Raiffeisen Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte.

"Exact cum am mai spus, cred ca aparitia unor jucatori noi pe segmentul bancilor pentru locuinte este de bun augur. Este loc pentru toata lumea si asta cu atat mai mult cu cat necesitatea imbunatatirii sistemului locativ al romanilor este evidenta", a declarat pentru Wall-Street Ionut Costea, presedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL). Cifrele date publicitatii de seful RBL arata ca peste sase milioane de romani intentioneaza sa-si imbunatateasca situatia locativa in urmatorii ani si mai mult de 57% din locuintele actuale existente necesita investitii si renovari rapide.

Creditele ipotecare vor cunoaste o crestere exploziva in urmatoarea perioada deoarece exista cerere foarte mare, a explicat Nicolae Danila.

Presedintele executiv al BCR a precizat ca va creste ponderea creditelor ipotecare, insa este posibil ca preturile de pe piata imobiliara sa scada. El a estimat ca in peioada urmatoare vom asista la o cerere importanta de spatii locative.

"Nu ma refer doar la creditele rezidentiale unde sunt clienti cu venituri mari. BCR se va orienta si pe segmentul celor cu venituri medii si sub medii, pentru ca este o zona care trebuie sprijinita si care poate aduce o crestere importanta", a declarat Danila.