Bancile din Romania au inceput sa anunte ce fel de credite vor da imediat dupa momentul intrarii in vigoare ale noilor reglementari anuntate de Banca Nationala a Romaniei (BNR)

Bancherii ies cu primele produse din noua era a creditarii Alpha Bank este primul jucator de pe piata locala care anunta care sunt conditiile pe care le va aplica la acordarea de imprumuturi persoanelor fizice. Astfel, Alpha Bank va reduce la maxim 15% avansul pentru toate creditele ipotecare-imobiliar Alpha Housing, de la momentul intrarii in vigoare ale noilor reglementari anuntate de BNR.

Reducerea avansului va putea fi aplicata odata cu intrarea in vigoare a noilor masuri anuntate de banca centrala, care a decis eliminarea obligativitatii avansului minim la creditele imobiliare si ipotecare.

In conditiile in care valoarea evaluata a imobilului este mai mare decat valoarea sa de achizitie, clientii ar putea sa nu mai plateasca niciun avans pentru acordarea unui credit Alpha Housing.

Avansul cerut de banci clientilor persoane fizice pentru credite va ajunge la un nivel de 10-15% dupa relaxarea restrictiilor impuse de banca centrala in domeniu, a apreciat directorul general al Bancii Transilvania, Robert Rekkers. Nu am stabilit inca masurile privind relaxarea conditiilor de creditare, insa este posibil sa majoram gradul de indatorare pentru anumite categorii de clienti", explica seful BT.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.