Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a continuat si in luna februarie trendul ascendent atat la nivelul lichiditatii, cat si al preturilor de tranzactionare, potrivit datelor statistice furnizate de oficialii BVB. Astfel, valoarea totala a transferurilor a depasit cu 1.639,6 miliarde lei nivelul din ianuarie, ajungand la 9.668,3 miliarde lei.

Din analiza datelor comunicate de BVB reiese ca numarul mediu de tranzactii realizate intr-o sedinta bursiera a urcat, comparativ cu luna ianuarie, de la 4.952 la 6.030, iar valoarea medie zilnica a transferurilor a fost de 483,4 miliarde lei, in crestere cu circa 100 de miliarde de lei. O evolutie pozitiva au consemnat si preturile principalelor actiuni listate, ceea ce evidentiaza cresterea interesului investitorilor, romani si straini, pentru piata de capital romaneasca. Chiar daca au existat si zile de corectie negativa, acestea au fost nesemnificative in raport cu variatiile pozitive.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.