Ministrul Ionut Popescu a recunoscut, dupa o saptamina de gindire, ca FMI insista ca TVA sa se majoreze.

Din nou discutii cu FMI, modificarea Codul Fiscal, noi taxe si impozite, majorarea TVA. In urma cu o saptamina, "Cotidianul" dezvaluia ca in discutiile dintre guvern si Fond s-a nascut o problema. FMI vrea majorarea TVA, guvernul se tine tare pe pozitii si refuza sa creasca nivelul unei taxe care ar duce la scumpirea a aproape tot ce se vinde in Romania. Atunci, ministrul Ionut Popescu spunea ca nu s-a pus problema majorarii TVA. Ca spatiul necompletat descoperit de "Cotidianul" in proiectul de memorandum pe care l-au luat la Washington expertii organismului financiar se refera la altceva. Nu a putut sa precizeze la ce anume. A mai trecut o saptamina, Ministerul Finantelor a comunicat ca veniturile realizate la buget in primele trei luni ale anului sint mai mari decit cele realizate in aceeasi perioada a anului trecut. Iar ministrul Popescu a prins glas.

El a recunoscut pentru ziarul nostru ca FMI insista pe majorarea TVA. Subliniind ca guvernul va refuza sa-i faca pe plac. Si ca, in acest caz, nici nu se va pune problema introducerii unor noi taxe. Il investim pe Ionut Popescu cu toata increderea noastra. Dar de respirat fara noduri in git o vom face abia dupa ce toate documentele necesare intelegerii cu FMI vor fi semnate, Codul Fiscal va fi si el modificat, iar in dreptul TVA va fi trecut, negru pe alb, 19%. Fara virgula, fara puncte de suspensie. Adica fara pericole pentru buzunare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.