Pretul pe metru patrat al unei astfel de case este de aproape 5.000 de euro

Institutul romanesc de cercetare IPA SA isi face debutul pe piata imobiliara cu un concept novator. "Casa Yacht" este o idee indrazneata care presupune imbinarea dintre o locuinta luxoasa si un iaht modern. Locatia proiectului este lacul Floreasca, unde in aproximativ 18 luni va fi finalizata prima astfel de locuinta.

"Vrem sa construim ceva reprezentativ pentru Bucuresti, asa ca am inventat «Casa Yacht »", spune Silviu Chelaru, presedintele Casa Yacht International. De unde ideea unei locuinte cu iz marin? "Lacurile din imprejurimile Capitalei au mai mult litoral decat Marea Neagra, iar terenurile din Bucuresti sunt deja foarte scumpe", mai afirma Chelaru.

Intretinerea lunara costa aproape 4.000 de euro

Publicul-tinta al constructorilor este unul limitat, ei adresandu-se doar celor foarte potenti financiar. Pretul estimat este de 4.775 de euro pe metrul patrat, iar costurile de intretinere lunare se vor ridica la circa 3.900 de euro. "Nu credem ca piata unor astfel de locuinte poate depasi un miliard de euro. In acest moment, cred ca in Bucuresti pot fi absorbite doar cateva sute de asemenea case", a declarat Silviu Chelaru.

Vorbim astfel de cele mai scumpe locuinte individuale construite in serie. Ce primeste cumparatorul in schimbul acestor sume? O platforma de 12 metri latime si 24 de metri lungime pozitionata temporar pe o structura speciala, din apropierea malului. Deschiderea spre lac a casei Yacht va fi de peste 120 de metri. Ceea ce este cu adevarat impresionant este dimensiunea "curtii acvatice" a fiecarui locatar, peste 10.000 de metri patrati. Aceasta suprafata poate fi ingradita si chiar populata cu peste.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.