Centrul National de Resurse pentru Femei a deschis un ghiseu de consiliere a femeilor care vor sa-si deschida o afacere, insa nu stiu cum si nu au bani pentru finantare.

Potrivit presedintelui Asociatiei pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Feminin (ADAF), centrul, inaugurat vineri, isi propune sa ofere consiliere si sprijin femeilor care vor sa inceapa o afacere pe cont propriu, dar nu numai. Centrul va oferi informatii privind oportunitatile de angajare si instruire, legislatia in vigoare, organizatiile care acorda asistenta, facilitati, granturi si imprumuturi dedicate sustinerii antreprenoriatului feminin. Femeile vor putea beneficia si de consultanta in intocmirea unui plan de afaceri sau in obtinerea de microfinantari. Informatiile suplimentare pot fi gasite la adresa de Internet www.adaf.ro.

Cornelia Rotaru, presedintele ADAF, spune ca initiativa va facilita accesul anumitor categorii de femei in afaceri. "Ne propunem sa acordam o atentie deosebita femeilor si persoanelor, in general, cu dizabilitati, pentru ca foarte greu reusesc sa se integreze in activitatea economica. De asemenea, acordam o atentie deosebita tinerelor, care trebuie constientizate, care trebuie pregatite, in masura in care doresc sa faca o afacere pe cont propriu sa poata fi independente", spune aceasta.

Artizanat pentru strainatate

Unul dintre scopurile centrului este promovarea unor afaceri in domeniul artizanatului si mestesugurilor populare, de natura a aduce venituri importante, mai ales din strainatate.

"Exista o serie de meserii din domeniul artizanatului care sint pe cale de disparitie; am avut un proiect in regiunea sud Muntenia, am constatat ca in judete intregi si in multe localitati din Teleorman si Ialomita femeile sint foarte talentate (...). Problema lor este ca nu au piata si nu are cine sa le promoveze produsele. O asociere a acestora intr-o asociatie care sa aiba ca obiectiv promovarea si marketingul produselor poate sa conduca la valorificarea produselor", explica presedintele ADAF. Asociatia, in colaborare cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, a inaugurat biroul din Bucuresti al Centrului National de Resurse pentru Femei (CNRF), urmind ca, daca vor fi gasite finantari, sa fie deschise si alte birouri in toata tara.

Potrivit Corneliei Rotaru, Centrul din Bucuresti va colabora cu toate asociatiile de femei pentru a dezvolta o retea de informare cel putin la nivelul celor opt regiuni de dezvoltare, desi preferabil ar fi in fiecare judet. Centrul face parte din proiectul Women Engendering the Finance Network, sustinut de organizatii similare cu ADAF din Italia, Grecia, Germania, Polonia sau Albania.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.