In sediul central al companiei mai lucreaza doar in jur de 150 de oameni.

Anul trecut, Flamingo International a concediat mai mult de jumatate dintre angajatii din headquarters, ne-a declarat Dragos Cinca, actionarul majoritar al grupului. Astfel, in birourile din apropiere de Baneasa mai lucreaza in momentul de fata doar aproximativ 150 de persoane. "Avem reduceri semnificative de personal la headquarter. Fata de inceputul lui 2006, cind erau doua companii (Flamingo si Flanco - n.red.), acum in sediul central a avut loc o reducere mai mare de 50%. Erau in jur de 300, iar acum au coborit sub 150", a spus Cinca, potrivit caruia, pe viitor, eventualele concedieri nu vor afecta in mod semnificativ structura de personal a companiei.

Decizia a facut parte dintr-un amplu proces de optimizare a costurilor, pe care compania l-a demarat in mod special dupa preluarea Flanco. Amintim ca, de la achizitia Flanco, grupul Flamingo a trecut pe pierderi, estimarile pentru 2006 fiind de 4,6 milioane de euro.

Actiuni drept recompensa

In vreme ce in headquarters restructurarile au afectat un numar mare de persoane, managerii companiei vor avea din acest an mult mai multe motive de a lua deciziile corecte. "In Flamingo, managementul beneficiaza de mijloace motivationale suplimentare prin intermediul programelor de share options pe care le vom lansa in acest an. Practic, cei din management vor fi cointeresati in raport cu pretul actiunilor", ne-a mai spus Cinca.

In ceea ce ii priveste pe angajatii din magazine, Cinca sustine ca numarul acestora ar mai putea creste, dar nu semnificativ, pe seama expansiunii companiei. Aceasta in conditiile in care board-ul companiei a planificat pentru anul acesta sa ajunga la o suprafata de 60.000 de metri patrati. "In magazine au avut loc si niste reduceri bazate pe criteriile de profitabilitate: vinzari pe angajat si numar de angajati pe metrul patrat", a mai spus actionarul Flamingo.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.