Sindicalistii de la Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) vor actiona, marti, in instanta, conducerea bancii, nemultumiti de neacordarea primelor restante din 2005 si 2006, prevazute in contractul colectiv de munca in vigoare, si de valoarea majorarilor salariale promise pentru anul 2007. Potrivit presedintelui Federatiei Sindicatelor Libere a Salariatilor din CEC, Ioana Onofrei, sindicalistii vor depune, marti, prima actiune in instanta, urmand ca in saptamanile viitoare sa mai depuna si alte documente, dupa ce vor primi semnaturile angajatilor celor 1.400 de unitati din tara.

Ioana Onofrei a precizat ca angajatii sunt nemultumiti si de majorarile salariale promise pentru anul 2007 si anume de 3,86%. Potrivit liderului sindical, la CEC lucreaza 7.000 de angajati, iar media salariilor este de aproximativ 1.100 de lei, dar majoritatea au un salariu cuprins intre 600 si 800 de lei. "Media este de 1.100 de lei pentru ca s-au luat in calcul si salariile personalului din conducere, pentru care se acorda 25-30% din intregul fond de salarii", sustine Onofrei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.