Cladirile noi vor avea obligatoriu, incepand din acest an, certificate energetice care vor oferi date despre starea cladirii din punct de vedere termic si despre gradul de utilizare a caldurii, potrivit reprezentantilor din MTCT

Certificatul de performanta energetica va avea o valabilitate de zece ani de la data emiterii si va fi eliberat pentru apartamentele din cladirile de locuit dar si pentru cladiri de birouri, scoli, gradinite, spitale, hoteluri, care se construiesc, sunt vandute sau inchiriate. Pentru cladirile monumente istorice, lacasuri de cult, cladiri provizorii, sau cladiri care necesita consum redus de energie, aceste certificate nu vor fi obligatorii.

Certificatele vor contine informatii despre eficienta economica a locuintei, despre starea cladirilor din punct de vedere termic si energetic, gradul de utilizare a caldurii si solutiile de modernizare si reabilitare termica pentru fiecare caz in parte.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT), certificarea energetica a noilor cladiri se va face la sfarsitul lucrarii, astfel incat in momentul receptiei locuintelor, noii proprietari sa primeasca documentele. De asemenea, incepand cu 2010, proprietarii nu vor mai putea vinde sau inchiria locuintele daca acestea nu au certificatele energetice.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.