Pretul actiunilor companiilor romanesti care fac majorari de capital prin alocare de actiuni gratuite creste din data anuntului si pina in momentul majorarii efective.

"Romanii investitori la bursa fug dupa actiuni gratuite ca dupa pestisorul de aur. Ce-i drept, au si motivatii destul de pragmatice sa se comporte astfel. Din motive care nu pot fi explicate logic, pretul actiunilor companiilor romanesti care efectueaza majorari de capital prin alocare de actiuni gratuite creste destul de semnificativ din momentul anuntului si pina in momentul majorarii efective, iar ulterior el scade mai putin decit ar rezulta din calculul matematic ce tine seama de ajustarea rationala a preturilor in functie de elementele majorarii care a avut loc", ne anunta Iulian Panait, presedintele KTD Invest.

Cine a dat actiuni gratuite

Acordarea de actiuni gratuite este in fapt o tehnica de finantare prin piata de capital, fiind avantajoasa atit pentru investitori, cit si pentru companiile in cauza.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.