Datoriile fiscale totale ale Rafo SA Onesti catre buget erau, la sfarsitul anului trecut, de peste 1,22 miliarde lei, aproximativ 360 milioane euro, conform calculelor Ministerului Finantelor, contestate, insa, de catre reprezentantii rafinariei

"La 31 decembrie 2006, creantele fiscale administrate de Agentia Nationala de Administrare Fiscala fata de SC Rafo SA Onesti aveau o valoare totala de 1.224.162.329 lei, din care 541.333.709 lei reprezinta obligatii principale si 682.828.620 lei obligatii fiscale accesorii (dobanzi si penalitati)", a precizat, pentru NewsIn, Ministerul Finantelor.

Reevaluarea creantei a fost facuta de catre Finante la cererea Curtii de Apel Brasov. Curtea a solicitat ministerului sa finalizeze calculele pana la sfarsitul lunii februarie si a decis ca actionarii rafinariei sa preia si sa plateasca datoriile.

Insa, Rafo a contestat valoarea creantelor si, conform informatiilor remise de catre Finante, "contestatia se afla pe rolul organelor de solutionare a contestatiilor (din cadrul ANAF n.n.)".

In urma cu o luna, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu declara ca a primit o propunere din partea conducerii Rafo privind plata datoriei societatii catre bugetul de stat, pe care o va analiza, urmand sa ia o decizie in cel mult doua luni.

In acelasi timp, insa, liderul sindicatului din cadrul rafinariei, Ion Marian spunea ca datoria reala a Rafo catre Ministerul Finantelor Publice este de 206 milioane de dolari. Reprezentantii Rafo au contestat calculele penalitatilor la obligatiile de plata restante, facute de minister.

Rafo este detinuta de firma Balkan Petroleum Ltd, care a fost cumparata de Calder-A, la sfarsitul lunii noiembrie 2006. Actionarii firmei Calder-A sunt Iakov Goldovskiy cu o participatie de 80% si Todor Batkov, care detine 20 %.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.