Consiliul Concurentei a declansat o investigatie referitoare la practicile companiei de bunuri de larg consum Colgate-Palmolive Romania pe pietele pe care activeaza si care ar putea afecta mediul concurential.

"Consiliul Concurentei a decis declansarea unei investigatii avind ca obiect evaluarea comportamentului societatii Colgate-Palmolive Romania, in raport cu prevederile art. 6 lit. c) din Legea concurentei nr. 21/1996, republicata", se arata intr-un comunicat al institutiei.

Articolul 6 litera c) din lege specifica faptul ca este interzisa folosirea in mod abuziv a unei pozitii dominante detinute de catre unul sau mai multi agenti economici pe piata romaneasca ori pe o parte substantiala a acesteia, prin aplicarea, in privinta partenerilor comerciali, a unor conditii inegale la prestatii echivalente, provocind in acest fel, unora dintre ei, un dezavantaj in pozitia concurentiala.

Aceasta inseamna, ne-au precizat surse din cadrul Consiliului Concurentei, ca societatea Colgate-Palmolive ar fi putut impune anumite preturi sau clauze contractuale unora dintre distribuitorii sai, avantajindu-i astfel nejustificat in fata altora, ceea ce ar putea distorsiona mediul concurential de pe piata.