Piata hotelurilor din Capitala permite noi investitii, pina la nivelul de 9.000 de camere. Citeva studii pe aceasta tema indica si locatiile de interes.

Piata hotelurilor din Capitala este deschisa unor noi investitii, deoarece nu a atins masa critica de 9.000 de camere. Aceasta ar putea fi atinsa la finele acestui deceniu, apreciaza specialistii companiei de consultanta in industria ospitalitatii Peacock Hotels, citati de agentia NewsIn.

Potrivit specialistilor acestei companii, in prezent capacitatea turistica a Romaniei exprimata in numar de locuri de cazare pe cap de locuitor acopera doar 1,3% din populatia tarii, iar un procent bun, in concordanta cu piata unei tari in care turismul ar putea fi o prioritate si un accelerator al economiei nationale, ar trebui sa atinga un minim de 6%.

Calculul oportunitatii

Atunci cind decid o eventuala investitie pe piata autohtona, investitorii straini iau in primul rind in considerare acest aspect, spun specialistii Peacock. "Acest aspect este atent masurat de antreprenorii straini, care au ales in mod deosebit Romania pentru achizitionari si investitii in hoteluri de mari dimensiuni. Acesti jucatori au o imagine clara despre cum este dispusa Romania sa-si transforme remarcabila sa diversitate si complexitate turistica in solutia perfecta pentru exigenta piata hoteliera europeana", se arata intr-un raport al companiei.

Boutique-hotelul, ultimul venit

Analistii companiei Colliers International sustin ca, pentru anul 2007, dar si pentru perioada urmatoare, in ceea ce priveste piata hoteliera a Bucurestiului se va mentine un interes crescut pentru zonele vechi ale Capitalei, indeosebi zona din centrul istoric, cunoscuta ca fiind o locatie comerciala traditionala. O data cu reconstructia acestei zone, vor fi dezvoltate o multitudine de boutique-hoteluri, in cladiri vechi sau in constructii noi, in concordanta cu stilul arhitectural al zonei.

"Nou-venitii orasului vor fi blocurile-turn de 20-30 de etaje, unele dintre acestea proiectate pentru a fi hoteluri de capacitate medie sau mare, cu aproximativ 250 de camere, oferind un confort de patru stele. Citeva noi proiecte de hoteluri de cinci stele, situate atit in vecinatatea zonei centrale, cit si in partea de sud-est sau de nord a Bucurestiului vor adauga in jur de 600 de camere la oferta existenta, in urmatorii trei ani", estimeaza reprezentantii Colliers International.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.