Bucurestiul si Sofia se numara printre destinatiile preferate de investitorii imobiliari in anul 2007, deoarece acestia considera ca sint segmente pe piata unde oferta este subdezvoltata, reiese dintr-un studiu recent realizat de Urban Land Institute si firma de consultanta PricewaterhouseCoopers.
Desi nu se afla in top 25 in functie de nivelul riscului proportional cu veniturile generate, de gradul de dezvoltare al pietei si perspectivele de dezvoltare, Bucurestiul si Sofia au fost indicate de mai multi investitori imobiliari ca fiind locatii bune pentru investitii. "Investitorii au mentionat mai multe orase europene pe parcursul sondajului. Bucurestiul si Sofia au fost indicate insa de cei mai multi oameni de afaceri", se arata in studiu.

Una dintre cele mai importante perspective de dezvoltare in Bucuresti o ofera, in opinia analistilor Urban Land Institute, segmentul spatiilor hoteliere, dar investitorii sint sfatuiti sa fie prudenti in realizarea investitiilor, dat fiind ca Romania nu este o locatie turistica foarte importanta. De asemenea, segmentul spatiilor de birouri reprezinta o optiune buna pentru investitii in Bucuresti, desi piata Capitalei este mica, cu un potential limitat. In acelasi timp randamentele de 6,5% oferite de investitiile in imobile de birouri arata ca acest segment a devenit scump. Pe prima pozitie in preferintele investitorilor se afla Parisul, cu o piata considerata buna, desi prea scumpa. Capitala Frantei este urmata de Londra si de Stockholm. Urmatoarele pozitii sint ocupate de Munchen, Lyon, Helsinki, Madrid, Barcelona, Hamburg si Copenhaga.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.