Propunerea legislativa privind scutirea de impozit a profitului reinvestit a fost adoptat astazi de Senat, informeaza NewsIn

Proiectul, initiat de liderul PC Dan Voiculescu inca din 2005, modifica de fapt Codul fiscal in sensul scutirii de plata impozitului a profitului impozabil reinvestit, pentru operatorii economici si persoane juridice romane.

Voiculescu si-a sustinut in plenul Senatului propunerea legislativa si a explicat ca prin scutirea de plata impozitului pe profit nu apar pierderi la bugetul de stat, intrucat vor aparea compensari din TVA-ul suplimentar.

Secretarul de stat in ministerul finantelor, Catalin Doica, a mentionat ca punctul de vedere al Guvernului este impotriva proiectului, din cauza incapacitatii bugetului de stat de a sustine lipsa banilor proveniti din impozitarea profitului.

In conditiile in care comisia pentru buget a dat raport favorabil textului propus de Voiculescu, PC, PRM si PSD au anuntat in plenul Senatului ca sustin propunerea legislativa. Principala motivatie s-a referit la necesitatea intaririi competitivitatii firmelor romanesti, care deja concureaza cu acelea ale UE, prin reinvestirea profitului in retehnologizare. Proiectul a trecut la Camera Deputatilor, fiind adoptat cu 45 de voturi pentru, 27 impotriva si doua abtineri.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.