Alro Slatina este dispusa sa publice contractul de achizitie a energiei electrice cumparate de la Hidroelectrica dar are nevoie de acceptul producatorului de energie, a declarat vicepresedintele companiei, Marian Nastase.

Alro va face public contractul de energie dupa acordul Hidroelectrica "Publicarea acestui contract imi creeaza un deserviciu major in fata competitorilor mei de pe piata internationala. Aceasta publicare trebuie discutata in Consiliul de Administratie si Adunarea Generala a Actionarilor", a spus vicepresedintele Alro.

Potrivit lui Marian Nastase, Alro a cerut saptamana trecuta, pe 21 februarie, companiei Energy Holding sa fie de acord cu publicarea actului aditional prin care producatorul de aluminiu cumpara contractul de furnizare a energiei semnat intre Hidroelectrica si Energy Holding, potrivit NewsIn. "Energy Holding a refuzat publicarea, invocand clauza de confidentialitate a contractului. In aceeasi zi, 21 februarie, cei de la Energy Holding au spus ca nu sunt de acord si nu ne-au dat nici o motivatie, de altfel nefiind motivati sa-si justifie refuzul", a mai spus vicepresedintele Alro.

Acesta a adaugat ca Alro a cumparat contractul dintre Hidroelectrica si Energy Holding, pentru ca bancile erau reticente sa finanteze in avans plata energiei electrice catree un trader(intermediar - n.red.) si doreau sa plateasca direct la producator. "A fost semnat un act tripartit, de renuntare intre Energy Holding, Hidroelectrica si Alro, pentru ca ne trebuia si acordul Alro", a spus Marian Nastase.

Potrivit vicepresedintelui Alro, actul tripartit a fost semnat la sediul Hidroelectrica si in acelasi timp s-a parafat si un nou act aditional la contractul dintre Energy Holding si Hidroelectrica, pentru care Alro a cumparat acest contract.

In ianuarie, presedintele PC, Dan Voiculescu a prezentat un memoriu al firmei Alro, care a fost trimis de presedintelui Basescu ministrului Seres, in care ii spunea sa analizeze solicitarea companiei in cazul aceasta se inscrie intre interesele economice ale Guvernului sau ale economiei nationale. Consilierul prezidential Adriana Saftoiu a explicat, la ordinea respectiva, ca este vorba de preluarea de fapt a unui memoriu asa cum sunt prezentate sute de astfel de solicitari de catre companii sau persoane dupa sistemul petitiilor, pe care apoi seful statului le transmite institutiilor de care depinde rezolvarea sau nu a cazurilor respective.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.