Doua case de brokeraj au cumparat actiuni la cea mai mare banca din tara.

Noua structura a actionariatului BCR arata faptul ca unii dintre salariatii BCR n-au vindut actiunile catre Erste Bank, asa cum era de asteptat, ci catre alte entitati. Si asta datorita pretului mai bun oferit de ceilalti cumparatori.

La ora actuala, in actionariatul BCR au intrat trei fonduri de investitii si doua case de brokeraj. Astfel, Romanie en Bulgarije Fonds detine 0,0200% din numarul de actiuni BCR (adica 158.494), Middle Europe Opportunity Fund - 0,0100% (79.247) si SC Certinvest - 0,0001% (792 de actiuni). Cele doua case de brokeraj intrate in actionariat sint: HTI Valori Mobiliare, care detine 0,0100% din numarul de actiuni BCR (adica 79.247), si SC Actinvest SA - cu 0,0020% (15.849 actiuni).

Atentia, spre actiunile Erste Bank

"Noi, ca fond, am cumparat in jur de 10.000 de actiuni BCR pe care aproape in totalitate le-am transformat in actiuni Erste Bank. Cele 792 de actiuni BCR le mai avem doar pentru a putea participa la Adunarea Generala a Actionarilor", ne anunta Eugen Voicu, presedintele Certinvest. El considera ca actiunile Erste Bank, pe care le detine Certinvest, ii vor aduce profit. In ceea ce priveste pretul platit pentru actiunile BCR, acesta a fost "in tendinta pietei". Se pare insa ca actiunile BCR au fost evaluate de actualii actionari la un pret mai mare decit cel oferit de Erste.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.